Hitta bästa flyttfirman i Uppsala

Är det kanske en flytt på gång snart och du funderar på att låta en flyttfirma ta hand om det hela? Det kan vara en god idé då att kolla runt på olika, så att du hittar bästa flyttfirman i Uppsala. Det är ju rätt bra att hitta en flyttfirma som passar dina behov och som även kan anpassa sig efter dig. Det är inte fel att ta in offerter från flera firmor så att du kan jämföra vad de kostar och vad som ingår i priset.

Bra saker att kolla upp

När du ska välja en flyttfirma så är det bra att kolla upp vissa saker och inte ta första bästa som verkar vara billigast. Det gäller ju att de även är seriösa och innehar rätt tillstånd med mera. Så det du ska göra är att kolla upp så att de har ett organisationsnummer. Kolla även så att de har ett yrkestrafiktillstånd. För utan ett sådant så kan de inte försäkra ditt flyttgods. Bra även att kolla är om de tillhör en branschförening samt hur kommunikationen fungerar med dem. Svarar de bra på dina frågor till exempel?

När du hittar en flyttfirma du tycker passar dig och de behov du har se då till att skriva ett avtal. Glöm inte heller att använda dig av RUT-avdraget så flytten i sig blir billigare.

Vad kostar det med flyttfirma?

Vad det kostar att anlita en flyttfirma, det beror på lite olika saker. Dels så klart vilken du anlitar men priset beror även på saker som hur långt du ska flytta, hur många flyttgubbar det krävs, hur många lådor och hur mycket möbler du har och hur många timmar det tar. Sedan är det även bra att kolla om allt ingår eller om det finns tillägg som att de ska packa allt åt dig eller att de tar hand om städningen efteråt.

Vill du hellre flytta med hjälp av vänner?

Det är självklart inte ett måste att anlita en flyttfirma för att flytta. Det går ju även att be dina vänner och familj om hjälp. Dock kan det vara en hel del att tänka på. Så ska du flytta med hjälp av vänner, se till att göra en bra planering. Kolla av med dina vänner vilka som kan den dagen du ska flytta. Se även till att skaffa lådor och annat att packa i. Du bör även hyra en lastbil eller en kärra samt se till att ha någon som kan köra. En flytt på detta vis brukar ta många timmar, ibland en hel dag, så se till så att du även har mat och dryck till dina vänner som hjälper dig.

Se även till att packa allt i tid och att allt är packat på själva flyttdagen. Dina vänner kommer inte tycka det är så kul att hitta byråer och annat där det finns prylar eller kläder kvar. Se även till att märka upp alla dina lådor med vad det är i, eller till vilket rum de ska.