Dackvaruhuset.se – ett bra ställe att köpa däck på

Är det kanske dags att investera i nya däck till din bil? Oavsett om du är ute efter vinterdäck eller sommardäck så kan du hitta det på Dackvaruhuset.se. Där finns det allt från premiumdäck till budgetdäck. Däck är den enda kontakten din bil har med vägen, så det är viktigt att hålla dem på optimal prestanda, underhålla dem regelbundet och förstå hur de fungerar. Det är även viktigt att byta ut dem när de du har inte håller måttet!

Hur hittar du rätt storlek på däcken?

När du letar efter nya däck måste du före det ta reda på storleken på de däck ditt fordon behöver, inklusive hastighet och lastindex. Du kan snabbt och enkelt ta reda på detta genom att studera sidoväggsmarkeringarna på dina nuvarande däck. Ett däcks sidovägg innehåller all information du behöver veta om däckstorleken du behöver ha. Ett annat sätt att ta reda på det snabbt är att på Dackvaruhuset.se fylla i din bils registreringsnummer. Då kommer du att få en lista på passande däck.

Hur du hittar rätt däcktryck

Rätt däcktryck är grundläggande för optimal däckprestanda. Varje aspekt av körning kommer att påverkas av under- eller övertryck, så det är viktigt för dig att veta exakt vad ditt däcktryck ska vara och att kontrollera ditt däcktryck regelbundet.

Det rekommenderade trycket för dina däck finns i din fordonshandbok, eller alternativt bör det synas på insidan av förarsidans dörr.

Att köra med rätt däcktryck säkerställer optimerad hantering och dragkraft i alla väderförhållanden. Rätt däcktryck har också en positiv inverkan på bromssträckor och bränsleeffektivitet.

Dessutom kommer ett felaktigt pumpat däck också att slita ner dina däckmönster snabbare, vilket innebär att du måste byta ut dina däck tidigare än annars.

Hur länge håller däcken?

Dina däck håller längre ju bättre du tar hand om dem. Att ta väl hand om dina däck kommer att förlänga deras livslängd och genom att underhålla dem väl kommer de att fungera bra till den dag du behöver byta ut dem.

Hur du tar hand om dina däck

Om du håller dina däck korrekt pumpade och regelbundet kontrollerar ditt däckmönster, kommer du att ha goda förutsättningar för att maximera ditt däcks livslängd och hålla dem bibehållna till optimala prestandanivåer.

För mer avancerat däckunderhåll kan du rotera dina däck med jämna mellanrum för att säkerställa jämnt slitage under däckets livslängd.

Du kanske märker förändringar i hanteringen eller dragkraften på dina däck. I så fall kan du behöva balansera om dina däck eller behöva en hjulinställningsservice. Om du är osäker, ta en tur till din återförsäljare som kan hjälpa dig.

När är det dags att byta ut däcken?

Om du sköter dina däck väl genom åren, borde du inte behöva byta ut dem regelbundet. Men så fort du kan se att dina däck är skadade eller inte längre är trafikdugliga bör du leta efter att investera i nya. Är det även så att mönstret på däcken slitits ut så ska du byta!

Ska jag byta alla däck på en gång?

Även om du kanske är en säker och smidig förare, kan du ibland behöva pressa däcken hårdare. Till exempel när du bromsar hårt eller under ett kraftigt sväng. Att montera samma konstruktion och mönster på båda axlarna underlättar lika hantering.

Olika märken och mönster av däck kan också variera något i höjd och hastighet de rullar på grund av deras individuella design eller slitage. Detta kan påverka prestandan eller mekaniken om däcken var blandade.